Тел: 089-839-1323 Информация за актуални изкупни цени: 0887-929-000
 
Цена
Цена 25лв. - 51лв.
Вид
Качество
Цвят трюфели

Открийте вкуса на пресните трюфели

Пресни черни летни трюфели А-качество
40.00лв. без ДДС: 33.33лв.

А-качество пресни черни летни трюфели Tuber Aestivum vitt., включват трюфели с правилна форма, ..

Купи
Пресни черни летни трюфели В-качество
30.00лв. без ДДС: 25.00лв.

B-клас пресни черни летни трюфели Tuber Aestivum vitt., включват трюфели с правилна форма,..

Купи
Пресни черни летни трюфели Екстра качество
50.00лв. без ДДС: 41.67лв.

Екстра качество пресни черни летни трюфели, Tuber Aestivum vitt. включват трюфели с правилна фо..

Купи
Пресни черни летни трюфели С-качество
26.00лв. без ДДС: 21.67лв.

C-качество пресни черни летни трюфели, Tuber Aestivum vitt., включва трюфели с тегло между..

Купи
Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)

Съблазнителни черни и бели трюфели - свежи и вкусни!

Какво е трюфел?

Трюфелите отдавна се смятат за признак на екстравагантност, богатство и изискана кухня. Още в древността гърците и римляните са вярвали, че те притежават свойства на афродизиак. През Средновековието те са били осъждани заради неморалната им репутация и само нисшите класи са имали достъп до тях. Но когато Ренесансът разпалил признателността към удоволствието и чувствеността, трюфелите се завърнали на банкетите в големите замъци, често използвани като разменна монета за власт и облаги. С трюфелите са свързани много известни личности като Росини, Байрон и други гастрономически ценители. И до днес те имат верни почитатели, на които им е трудно да предадат насладата, която ароматът предизвиква, когато се докосне до небцето.

Tuber Macrosporum vitt

Цената на трюфелите е станала толкова висока, че вече не се приготвят рецепти с цели трюфели. Вместо това те се добавят към сосове и други компоненти. Но защо цената им е толкова висока? Доскоро рекордът се държеше от бял трюфел с тегло 1,2 кг, продаден на търг за 100 000 евро. Той обаче беше надминат от един-единствен 1,5-килограмов трюфел, намерен близо до град Бреша, Пиза, който беше продаден за 150 000 евро в Макао.

Трюфелите са вид подземни гъби, които растат в корените на някои дървета в симбиоза. Сред тези дървета са топола, липа, дъб, върба, череша, габър и леска. Рядкостта е основен фактор за високата цена на трюфелите. Съществуват стотици видове, но само няколко десетки от тях са изключително търсени. За да виреят, трюфелите трябва да растат в райони със специфични климатични условия, като например специфични температури през различните сезони, влажност и валежи. Регионите, в които се срещат трюфели, включват Южна Франция, Италия, някои региони на Испания, Хърватия и по-рядко други части на Европа.

Намирането на трюфели може да бъде трудна задача, която изисква обучени и опитни ловци с обучени кучета. Точните местонахождения на трюфелите се пазят в тайна, така че когато двама ловци се срещнат, те могат да се пошегуват за неуспешното си търсене, а не да се похвалят с богат улов. В миналото за търсене на трюфели са използвани женски прасета заради хормоните им, но рискът животните да изядат ценните трюфели е бил твърде голям и е причинил големи загуби. Затова сега се използват малки и подвижни породи кучета, като например кокер шпаньол. Тези кучета преминават през тестове за кучешка интелигентност и специализирано обучение и могат да струват няколко хиляди евро.


Търсенето на трюфели е сезонно занимание, тъй като различните видове са достъпни през различните месеци. Например черният зимен трюфел може да се открие от декември до март и е ценен от готвачите заради своята издръжливост и лесно отглеждане. Освен това цената му е висока - 1 000 евро за килограм. Неговият братовчед, черният летен трюфел, се предлага от май до септември и е по-разпространен от зимния трюфел, а цената му започва от 200 EUR за килограм. И двата вида трюфели могат да се размножават по изкуствен начин чрез "заразяване" на корените на дърветата с техния мицел.

Белият трюфел, известен още като "трюфел от Алба или Пиемонт", се смята за шампион в семейството. Неговата рядкост и превъзходен вкус, който не може да се възпроизведе по изкуствен начин, го правят изключително търсен. За да се сдобие с него, човек трябва да го "издирва" от септември до октомври, като е необходим истински познавач, за да открие точното време. Тъй като срокът на годност е само няколко дни, се носят слухове за купувачи, платили 100 000 евро, но принудени да се откажат от скъпата си стока, тъй като не са я използвали навреме. Въпреки това изтънченият вкус на белия трюфел е широко известен, поради което цената му започва от 4 000 евро.


На годишния търг на Alba се представят множество експонати, а енергичното наддаване за трюфели може да бъде също толкова конкурентно, колкото и на всеки друг пазар. Шеф-готвачи, ценители и милионери - всички те изпитват необикновена тръпка, докато оценяват уникалния аромат и свежестта на всеки трюфел, което гарантира, че очакването на това събитие се усеща през цялата година.

В България са изпълнени всички климатични условия и отговорът на въпроса дали тук могат да се намерят трюфели е категорично "Да!" И трите вида трюфели, общо четири кулинарни разновидности, могат да бъдат открити в нашата страна, особено покрай реките. В река Дунав са забелязани бели трюфели и все повече чуждестранни инвеститори инвестират във ферми за трюфели поради благоприятния климат и почва тук. Може би ще е полезно да се създадат подобни ферми в България, за да се помогне за увеличаване на добивите.

От кулинарна гледна точка трюфелите могат да бъдат предизвикателство. Зад обикновената им, непривлекателна външност се крие уникален вкус, който се определя от климата, в който е израснал, дървото, с което е бил свързан, и начина, по който е бил съхраняван. За да се извлече максимална полза от този интензивен вкус, той трябва да се използва в малки количества и да се обработва внимателно от опитен готвач. Трюфелите могат да се използват по най-различни начини - от сосове до дресинги, като ароматизатор или като топинг, в зависимост от предпочитанията на готвача. Когато се комбинират със зехтин, ароматът на трюфелите се засилва още повече. В крайна сметка, въпреки разходите, трюфелите предлагат отличителен и изискан вкус, който може да подобри всяко ястие. Минавайки през Италия или Франция, може да се озовете в селска местност, където животът е прост и хората знаят как да му се наслаждават. Тук, в родината на трюфелите, дори скромният омлет може да се превърне в гурме преживяване, когато е съчетан с чаша местно бяло вино. Не само гурме кухнята е известна с трюфелите, но и простите удоволствия от живота могат да бъдат също толкова вкусни.

Пресни трюфели за уникално вкусово изживяване

Терарос ЕООД е чисто удоволствие! Като търговец на едро на трюфели, ние сме си поставили задачата да ви очароваме с нашите продукти и да ви гарантираме специален вид кулинарно удоволствие. Нашата разнообразна продуктова гама се простира от сушени и замразени трюфели, масла от трюфели и трюфелно масло до различни продукти от трюфели за обучение на кучета. Можете също да закупите пресни трюфели онлайн от нас и да придадете на любимата си храна страхотен вкус. Винаги обръщаме внимание на най-доброто качество и свежест в нашите продукти. Сътрудничеството с нашите национални и международни партньори е в основата на нашата работа, поради което асортиментът ни варира в зависимост от сезона. Нашите клиенти могат да закупят пресни трюфели от нас и да избират от различни предложения. В зависимост от това кой ценови и качествен клас предпочитате, в нашата онлайн търговия ще намерите продукти с A-качество, B-качество, C-качество и най-високо качество. Разликата между различните качества на пресните трюфели е само в размера и формата. Трюфелите не се различават по вкус и аромат. Гарантираме ви справедливо съотношение цена-качество и селекция от продукти, които ви подхождат.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Име
Email