Спагети с картофено пюре с масло от трюфели и чесън
Спагети с картофено пюре с масло от трюфели и чесън
Необходими продукти:
500гр. прясна паста/спагети/
200гр. френски картофи, обелени и нарязани на големи парчета
300мл. мляко и 100мл. течна сметана за готвене
песен черен трюфел според сезона
8-12 супени лъжици масло от черен трюфел
4 скилидки обелен чесън
Сол и черен пипер на вкус
Картофите се варят до пълно омекване и след това се изваждат и прецеждат в гевгир. След това се поставят в купа и се сместват с млякото и течната сметана масло с черен трюфел, добавя се и пресован чесън, сол и чер пипер на вкус. Целта е да се получи течно картофено пюре.
Спагетите се варят 3 мин. след това се изцеждат от водата през гевгир.
Сервират се спагети залети с топъл картофен сос с аромат на черен трюфел. След това се реже пресния трюфел на "филийки" и се декорира