Паста и пресни трюфели
50g пресни черни Перигорд трюфели
200 гр. сушени макаронени изделия, Пенне или Фарфале
50g твърдо сирене Parmigiano или Grana Padano
50 гр. масло от черен трюфел
2 с.л. екстра върджин зехтин
В купа за смесване на продуктите настържете ситно ренде сиренето, две трети от пресните трюфели и добавете маслото и зехтина. Разбъркайте добре и леко затоплете в тиган с плоско дъно, докато маслото стане течно.
В малка тенджера със солена вода сварете макароните. Изцедете макароните, след това поставете пастата в тенджерата с настърганите трюфели. Добавете настърганото сирене и маслото от трюфели и разбъркайте внимателно.
Донесете на масата и за големия финал нарежете на тънки "филийки" останалите пресни трюфели