Всичко което трябва да знаете за трюфелите
Видове черни и бели трюфели
Научете повече за някои от различните видове трюфели, техните отличителни характеристики и най-добрите начини да ги включите в рецептите си.
Паста и пресни трюфели
В купа за смесване на продуктите настържете ситно ренде сиренето, две трети от пресните трюфели и добавете маслото и зехтина. Разбъркайте добре и леко затоплете в тиган с плоско дъно, докато маслото стане течно. В малка тенджера със солена вода сварете макароните. Изцедете макароните, след това поставете пастата в тенджерата с настърганите трюфели.
Сандвич Перигор
Яйцата се запържват на силен огън за да останат рохки. Филиите селски хляб се препичат на скара и след това се намазват обилно с трюфел масло. Яйцата се поставят на намазаните филии и се нарязва черният трюфел.
Спагети с картофено пюре с масло от трюфели и чесън
Лесна и бърза рецепта - спагети, сос и ароматни трюфели
Как да открия Бял Трюфел
Белият трюфел е изискано кулинарно съкровище. С невероятно високата си цена от до 18 000 лв. за килограм той е една от най-скъпите храни, предлагани на пазара. Но изключителният му вкус, аромат и хранителна стойност го превръщат в истински деликатес. Белият трюфел е пълен с витамин В, калий, фосфор и цинк, както и с минерали, протеини и антиоксиданти. Не е чудно, че толкова много хора питат къде в България могат да намерят бели трюфели. Тази рядка гъба се среща в горите на България и е истинска наслада за небцето. Нейният земен вкус и сложен аромат се съчетават перфектно с паста, ризото и други ястия. Със своите ползи за здравето и изтънчен вкус белият трюфел е истинско съкровище.